JEUGDZEILEN BIJ ROEI- & ZEILVERENIGING NAARDEN

Welkom bij het Jeugdzeilen in Naarden. Als enthousiast onderdeel van de Roei- en Zeilvereniging Naarden is onze doelstelling om kinderen van leden, spelenderwijs, kennis te laten maken met zeilen. Plezier, veilig, en zonder angst het water op staat daarbij voorop!

Met het CWO als leidraad en met actieve bijdragen van ouders of begeleiders gaan wij gemiddeld zo´n 12 a 14 dagdelen het water op.  We varen op de zondagmiddagen vanaf ons clubhuis in de jachthaven van Naarden.

Houd er rekening mee dat een reguliere zondag duurt van 12 uur (inloop, spullen klaarleggen) tot 17 uur (alles opgeruimd, daarna napraten met een hapje en een drankje).

In de loop van het seizoen houden we de traditionele Harington race waarbij we echte wedstrijden tegen elkaar varen. Vaak sluiten we die af met een BBQ. Aan het einde van het seizoen worden de diploma’s en vorderingstaten uitgereikt.

Voor wie?

Kinderen vanaf 8 jaar die hun zwemdiploma B hebben kunnen zich aanmelden voor jeugdzeilen.

Kinderen kunnen zeilen in éenmansboten zoals optimisten en Splashes of tweemansboten zoals de Laser Pico. De vereniging heeft een aantal bootjes beschikbaar die tijdens het seizoen gehuurd kunnen worden voor de lessen.

Onze zeillessen worden gegeven door gekwalificeerde ouders en/of jeugdtrainers. Ouders die nog niet gekwalificeerd zijn, kunnen als begeleider helpen op het water en/of opgeleid worden als trainer. Of helpen op de wal en in het clubhuis.

We geven les aan beginnende zeilers, kinderen die meer ervaring willen opdoen met wedstrijdzeilen en aan de al meer ervaren zeilers. We zorgen elke week weer voor een leuke uitdaging voor alle niveaus. We bouwen onze lessen op langs de vereisten van het CWO en besteden daarna ook veel aandacht aan didactiek.

Vaargebied

Er wordt meestal gevaren in het gebied tussen de Jachthaven Naarden en de Schelp.  Op deze manier zijn er, ook bij veel wind, altijd wel gepaste omstandigheden te vinden voor elke groep. De zwaardboten maken soms ook een trip naar bv Muiderberg of Almere.

BINNENKORT

2023 Activiteit
24 september
zondag (deel 12 / 12)
12:00 tot
17:30
Jeugdzeilles
Clubhuis en Gooimeer
22 oktober
zondag
12:00 tot
18:00
Gereserveerd Stichting Vaarkracht
Het Behouden Huys
22 november
woensdag
20:00 tot
22:00
ALV Najaar
Het Behouden Huys
2024
27 maart
woensdag
20:00 tot
22:00
Voorjaars ALV
Het Behouden Huys
12 mei
zondag (deel 1 / 13)
12:00 tot
17:30
Jeugdzeilles
Clubhuis en Gooimeer

LAATSTE JEUGDZEILNIEUWS

Zondag 24 september Harington race

Zondag 24 september vaart de jeugd de Harington race! De planning is bekend! 10:15u inloop met koffie en thee10.30u allen aanwezigvoorbespreking ... Lees meer

Heerlijke 1e jeugdzeildag

Zondag 14 mei trapten we het jeugdzeilen 2023 met een prachtige 1e lesdag af. Het zonnetje scheen, de wind was rustig en afnemend (voor een aantal ... Lees meer

Aanmelden jeugdzeilen 2023

Wil je in 2023 ook komen jeugdzeilen? Dat kan in een optimist als beginner of al (enigzins) ervaren zeiler, of in een Splash of gezellig met z'n tw... Lees meer

Slotdag Jeugdzeilen

Voor a.s. zondag 25 september hebben we nog een leuk programma voor het jeugdzeilen! We gaan alsnog de wedstrijd varen en daarna diploma/vorderings... Lees meer

CONTACT

Jeugdzeilen is bereikbaar via neliezdguej@rzvnaarden.nl