JEUGDZEILEN BIJ ROEI- & ZEILVERENIGING NAARDEN

Welkom bij het Jeugdzeilen in Naarden. Als enthousiast onderdeel van de Roei- en Zeilvereniging Naarden is onze doelstelling om kinderen van leden, spelenderwijs, kennis te laten maken met zeilen. Plezier, veilig, en zonder angst het water op staat daarbij voorop!

Met het CWO als leidraad en met actieve bijdragen van ouders of begeleiders gaan wij gemiddeld zo´n 12 a 14 dagdelen het water op.  We varen op de zondagmiddagen vanaf ons clubhuis in de jachthaven van Naarden.

Houd er rekening mee dat een reguliere zondag duurt van 12 uur (inloop, spullen klaarleggen) tot 17 uur (alles opgeruimd, daarna napraten met een hapje en een drankje).

In de loop van het seizoen houden we de traditionele Harington race waarbij we echte wedstrijden tegen elkaar varen. Vaak sluiten we die af met een BBQ. Aan het einde van het seizoen worden de diploma’s en vorderingstaten uitgereikt.

Voor wie?

Kinderen vanaf 8 jaar die hun zwemdiploma B hebben kunnen zich aanmelden voor jeugdzeilen.

Kinderen kunnen zeilen in éenmansboten zoals optimisten en Splashes of tweemansboten zoals de Laser Pico. De vereniging heeft een aantal bootjes beschikbaar die tijdens het seizoen gehuurd kunnen worden voor de lessen.

Onze zeillessen worden gegeven door gekwalificeerde ouders en/of jeugdtrainers. Ouders die nog niet gekwalificeerd zijn, kunnen als begeleider helpen op het water en/of opgeleid worden als trainer. Of helpen op de wal en in het clubhuis.

We geven les aan beginnende zeilers, kinderen die meer ervaring willen opdoen met wedstrijdzeilen en aan de al meer ervaren zeilers. We zorgen elke week weer voor een leuke uitdaging voor alle niveaus. We bouwen onze lessen op langs de vereisten van het CWO en besteden daarna ook veel aandacht aan didactiek.

Vaargebied

Er wordt meestal gevaren in het gebied tussen de Jachthaven Naarden en de Schelp.  Op deze manier zijn er, ook bij veel wind, altijd wel gepaste omstandigheden te vinden voor elke groep. De zwaardboten maken soms ook een trip naar bv Muiderberg of Almere.

BINNENKORT

2022 Activiteit
3 juli
zondag
Jeugdzeilen: meedoen met combi Naarden of samengestelde groep les
3 juli
zondag
08:00 tot
18:00
Combi Naarden
R&ZV Naarden - IJsselmeerweg 6 Naarden
7 juli
donderdag
20:00 tot
23:00
Besloten ALV VVE Steiger West Naardereiland
Het Behouden Huys
10 juli
zondag (deel 6 / 8)
12:00 tot
17:30
Jeugdzeilen
Jachthaven Naarden
30 augustus
dinsdag
18:00 tot
23:00
Besloten Clubhuis verhuurd
Het Behouden Huys

LAATSTE JEUGDZEILNIEUWS

Combiwedstrijd Naarden 3 juli

Op zondag 3 juli wordt de Combi Randmeren in Naarden gevaren, georganiseerd door de Roei & Zeilvereniging Naarden. Combiwedstrijden zijn evenemente... Lees meer

1e lesdag Jeugdzeilen zit er op!

  Yes! We zijn weer begonnen! Jeugdzeilen, prachtig weer, gezelligheid, enthousiaste Kids & ouders, en onze wedstrijd groep kwam met 3 prijzen te... Lees meer

Harington 2021 groot succes

Wat was het een fantastische dag tijdens de Harington!Mag ik beginnen met het bedanken van alle kinderen voor hun enthousiasme vandaag. Wat een pra... Lees meer

Harington Race

Aanstaande zondag 12 september is het zover, onze eigen Harington wedstrijd! Al jaren wordt er op het Gooimeer gestreden om de felbegeerde podiumpl... Lees meer

CONTACT

Jeugdzeilen is bereikbaar via neliezdguej@rzvnaarden.nl