Thema Grand Finale bekend

Geplaatst op 15-07-2024  -  Categorie: Algemeen

oktoberfest2Het thema voor onze jaarlijkse slotdag is bekend: Oktoberfest. Oktoberfest dus op zaterdag 14 september  :-).

Hoe het Oktoberfest de wereld veroverde: de bakermat heet München. Daar doen ze het al sinds 1810. Ze doen het in de hoofdstad van Beieren ook langer (16 dagen aan één stuk)  en met meer (dik zes miljoen gasten) dan waar ook. Maar intussen heeft het Oktoberfest heel de wereld veroverd. Van Brazilië en Canada tot aan Hong Kong en India wordt er geproost in Lederhosen en Dirndl. En nu dus ook in Naarden bij de Roei- en Zeilvereniging!

Het eerste Oktoberfest werd in 1810 gehouden. Dat zat zo: de Duitse kroonprins Lodewijk trouwde op 17 oktober van dat jaar met zijn verloofde Theresia van Saksen-Hildburghausen. Lodewijk, ook de beroerdste niet, nodigde alle Münchener brouwerijen uit, die hun eigen tent mochten opzetten en bier en eten mochten verkopen. De vijf dagen durende fuif werd daarop zo’n succes, dat werd besloten om op dezelfde plek jaarlijks een feest te organiseren. De Wiesn was geboren.

Meld je hier aan

oktoberfest-organiseren


Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst